Головна Новини Суспільство події Справа Шарія: СБУ відкрила ще одне провадження
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Шарія: СБУ відкрила ще одне провадження

Провадження порушено за ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)

1 березня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України порушили кримінальну справу через внесення неправдивих відомостей під час перереєстрації партії Шарія, засновника якої, підозрюють в державній зраді. Про це повідомили в прес-службі правоохоронного відомства, передає HB.

Справа Шарія: СБУ відкрила ще одне провадження

Анатолій Шарій - фото з відкритих джерел

За даними слідства, факт внесення завідомо недостовірних даних був виявлений під час досудового розслідування справи про держзраду Анатолія Шарія.

Нове кримінальне провадження порушено за ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Максимальною санкцією статті передбачається до двох років позбавлення волі.

Більш того, Служба безпеки підготувала і направила до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у справі Анатолія Шарія.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, на честь кого насправді названа "Партія Шарія", яка використовує прізвище іншої людини. Виявляється, що прізвище було куплена за 500 доларів у жителя Дніпра — Віктора Шарія. Однак сам чоловік нещодавно виявив бажання "відібрати" своє прізвище назад. Ситуація сталася ще у 2019 році, перед виборами до Верховної Ради. Тоді Віктор отримав несподіваний дзвінок від представників Анатолія Шарія, які запропонували гроші за прізвище. Чоловік погодився на пропозицію. Після того як нотаріус заповнив всі документи, Віктор забув на час про партію і цю ситуацію. Однак зараз чоловікові неприємно, що партія носить його прізвище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

1 березня 2021, 17:17

Да !!! С таким успехом, думаю, скоро у нас останется одна партия.


Новини