Справа МН17: названа дата наступного блоку судових слухань

Обвинувачені у справі МН17 повинні виступити в суді у 2021 році

Наступний блок судових слухань у справі за МН17 розпочнеться 31 серпня. Про це заявив головуючий суддя Хендрік Стейнхаус в судовому комплексі Схіпхол, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Блок засідань планують присвятити питанням щодо компенсацій загиблим. Також суд повинен розглянути хід додаткового розслідування.

Під час блоку слухань, який розпочнеться 31 серпня, суд планує розглянути позицію адвокатів рідних, прокуратури і захисту і прийняти рішення про компенсації.

Крім того, Стейнхаус також заявив, що всі четверо обвинувачених можуть отримати повістки на заплановані на 2021 рік слухання (15 квітня, 7 червня, 6 вересня і 1 листопада).

Сьогодні суд вирішив допитати ряд свідків, також за участю експертів провести ряд розслідувань. У той же час відносно багатьох запитів суд так і не прийняв рішення.

Нагадаємо, у розслідуванні Bellingcat і The Insider повідомляється, що ключовий фігурант справи про знищення малайзійського Boeing над Донбасом влітку-2014, відомий під псевдонімом "Володимир Іванович", – заступник голови прикордонної служби ФСБ генерал-полковник Андрій Бурлака.

Одночасно його особистість встановила російська служба Бі-Бі-Сі. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи приведуть нові дані до посилення санкцій проти РФ, слід якої в цій трагедії стає все більш явним.