Головна Новини Суспільство події «Справа басейну Ситника»: у звинувачення немає доказів знайомства підозрюваних, - адвокати
commentss НОВИНИ Всі новини

«Справа басейну Ситника»: у звинувачення немає доказів знайомства підозрюваних, - адвокати

Адвокатів у справі про басейні Ситника не переконали докази НАБУ

3 лютого 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

2 лютого Вищий антикорупційний суд почав розгляд "справи про зниклий басейн". Після заслуховування обвинувального акту і вступного слова адвокатів з’явилося багато несподіваних подробиць, передають Українськi Новини.

«Справа басейну Ситника»: у звинувачення немає доказів знайомства підозрюваних, - адвокати

Судове засідання / фото TK Media

Детективи НАБУ звинувачують екс-головного архітектора Києва Сергія Целовальника і Олега Майбороду, гендиректора компанії "Укрбуд Девломпент" в змові і зловживанні владою або службовим становищем при отриманні містобудівної документації на будівництво житлового комплексу на вулиці Антоновича в Києві. Звинувачення вважає, що в результаті їх дій сусідній школі не був побудований басейн.

Основний аргумент відомства Ситника – це те, що в назві земельної ділянки в документації фігурує фраза ".... з вбудовано прибудованим басейном".

У той же час адвокати зазначають, що у сторони звинувачення відсутні докази хоч якихось контактів, спілкування або навіть знайомства Целовальника з Майбородою, які вперше побачилися лише в суді.

Крім того, озвучені цікаві подробиці з приводу зобов'язань в будівництві басейну. Договір зі школою ще в 2005 р. укладала фірма "Невірос", яка не змогла закінчити будівництво житлового будинку і в 2013 р. звернулася до "Укрбуд Девелопмент" за допомогою.

Майборода підписав новий договір на завершення житлового будинку, в якому всі зобов'язання перед третіми особами залишилися за "Невірос", за що ця компанія отримала 18 млн. грн. Але ні директора цієї фірми, ні "невстановлену ​​особу", яка підписувала завдання на проектування, детективи НАБУ знайти не змогли. Вони не допитані і не фігурують в справі. У той же час Майбороді і Целовальнику закидається змова з ними. Яким чином це могло бути здійснено прокурор не пояснив. Жодного свідка, який могли б підтвердити цю "змову" з "невстановленими особами" також немає.

Адвокати називають цю справу повністю сфабрикованою. Справа "зниклого басейну Ситника" з'явилося незабаром після гучної "справи квартир Нацгвардії", в якому фігурує Олег Майборода, його керівник екс-нардеп Максим Микитась та ще ряд керівників "Укрбуду".

"Це був момент, коли детективам потрібно було створити максимальний тиск на фігурантів, з метою схилити їх до співпраці. Саме тому вишукувалися будь-які історії і штампувалися справи, ніхто не вникав в доказову базу. САП і НАБУ сподівалися, що Вищий антикорупційний суд закриє очі на їхні вигадки",  – заявила адвокат Майбороди Анна Шишко.

"Однак ми сподіваємося, що репутація для суддів ВАКС виявиться важливіше, ніж участь у схемах детективів, що передають до суду завідомо сфабриковану справу", – додала вона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини