Спеки не буде: синоптики розповіли, якою буде погода в Україні літом

Найспекотнішим місяцем літа цього року буде серпень

Погода в нашій країні цього літа прогнозується відносно прохолодною, не буде опадів і різких змін температури. Вище 29 градусів стовпчик термометра не плюсуватиме, це говорить про те, що великої спеки не буде. Про це пише "Главред".

Погода в червні

Синоптик дає прогноз, що перший літній місяць видасться теплим, але температура повітря прогнозується на 2 °C нижче середнього показника за останнє десятиріччя. Впродовж всього місяця стовпчик термометра плюсуватиме від 15 °C до 27 ° C тепла.

Перший місяць літа не зіпсують опади, як це було весною. Прогнозується тільки кілька днів з дощами.

Погода в липні

Липень стане холоднішим, ніж минулого року. Погода цього місяця прогнозується сухою та сонячною з невеликою кількістю дощів в перших числах липня.

Стовпчик термометра плюсуватиме в ці дні 16-28 °С тепла.

Погода в серпні

Останній місяць літа прийде зі спекою, прогнозується посушливим, і при цьому високі температури можуть зберігатись до самого кінця серпня.

Синоптик дає прогноз, що з дощами буде тільки один день серпня. Стовпчик термометра показуватиме 12-29 ° C тепла.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йде потужний циклон. Ситуація з погодою найближчим часом зазнає різких змін. Опісля тривалих теплих днів знову прийдуть дощі, в деяких місцях пройдуть грози. 26 квітня на більшій частині українській території буде хмарна погода з проясненнями. В західних, північних та південних регіонах прогнозуються невеликі дощі, в деяких місцях з грозами. В решті регіонів буде без опадів. Пориви південного вітру зі швидкістю 5-10 м/с. Стовпчик термометра 26 квітня вдень плюсуватимуть від +15 до +20 градусів, а вночі — +4 + 9 градусів. В західних і східних регіонах вдень холодніше - +9 +14 градусів, а в Карпатах протягом доби тільки +1 +6.