Спецоперація Полісся - чи готовий кордон до нашестя мігрантів: Держприкордонслужба

Українські прикордонники намагаються наявними засобами підсилити україно-білоруський кордон

Державна прикордонна служба, спільно з іншими правоохоронними органами, підсилює захист кордону з Білоруссю. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Увечері 23 листопада 2021 р. вздовж північного кордону України проводиться спеціальна операція "Полісся". У ній задіяні, крім прикордонників, ще й Нацгвардія, Нацполіція, українська армія, а також інші резервні сили. Мета операції – підсилити захист кордону і не допустити, щоб його перетинали незаконні мігранти.

Учасники операції, як повідомляє прес-служба, вчаться діяти спільно та узгоджено. Для цього створено координаційні штаби – один центральний і кілька обласних. На рівні районів діятимуть координаційні управлінські групи. Планується, що така організація роботи допоможе швидко обмінюватись інформацією і ефективно керувати.


Щоб підсилити режим держкордону, збільшиться кількість нарядів, які його патрулюють. Крім того визначено кілька точок, де можуть спробувати прорватись незаконні мігранти. Такі "тонкі" місця додатково підсилюють живою силою і технічними засобами.

Прикордонна служба інформує, що відтепер більше використовуватиметься техніка, яка допомагатиме патрулювати та моніторити кордон. Зокрема, застосовуватимуть авіацію, безпілотники, сучасні засоби дистанційного стеження.


Загалом під час операції "Полісся" планують підсилити захист україно-білоруської ділянки. Будуть виставлені контрольні пости, які працюватимуть на автомобільних дорогах, також перевірятимуться пасажири автобусів та поїздів. Крім того прикордонники вживатимуть деякі превентивні заходи у селах та містечках, які межують з Білоруссю.

Про те, які розвивається ситуація з нелегальними мігрантами, та про переговори Меркель і Лукашенко видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.