Соловйову та компанії великий привіт: яке рішення ухвалила ПАРЄ

ПАРЄ закликала посилити санкції проти російських пропагандистів

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію із закликом посилити санкції проти російських пропагандистів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Парламентарій зазначив, посилення санкцій стосується телекомпанії RT, Маргарити Симоньян, Володимира Соловйова, Ольги Скабеєвої та інших топових російських пропагандистів.

Документ також визнає РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди.

Як уточнив Олексій Гончаренко, це були його поправки до резолюції під назвою "Пропаганда і свобода інформації в Європі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – Європейський Союз вирішив запровадити тематичний режим санкцій. Він буде присвячений гібридним загрозам з боку Москви. Про це повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Х (Twitter).

Журналіст зазначив, що посли Євросоюзу 2 жовтня узгодять новий тематичний режим санкцій, націлений на російські гібридні погрози. Він буде формалізований наступного тижня.

"Поки що немає імен, але вони будуть додані в майбутньому", - поінформував він.

Йозвяк повідомив, що спочатку хотіли запровадити загальний режим санкцій , але в результаті погодилися, що він буде зосереджений на російських загрозах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – західні країни ввели санкції проти Росії, щоб обмежити доступ до розкоші та деяких товарів, але виявляється, що росіяни досі можуть купувати дорогі авто з Європи. За даними Sky News, хоча прямий продаж автомобілів до Росії заборонено, вони все одно потрапляють туди через сусідні країни, особливо через Грузію.