Слуга режиму Нетребко повертається на європейську сцену: реакція Єрмака

Нетребко і їй подібні мають виступати хіба в Москві, вважає Єрмак

Голова Офісу президента Андрій Єрмак звернув увагу на те, що російська сопрано Анна Нетребко повернеться на сцену Римської опери.

Він нагадав, що мова йде про ту культурну діячку, яка в 2012 році була довіреною особою на виборах диктатора Володимира Путіна, у 2014 приїздила в Донецьк і тримала прапор так званої "Новоросії".

Тобто, підкреслює Єрмак, Нетребко була "слугою режиму" і тепер раптом вона повертається на сцену Європи.

"Зараз дуже важливо, щоб російські діячі не мали можливості заробляти гроші в цивілізованому світі та продовжувати нести російську культуру в Європу та на Захід, поки Росія вбиває наших людей, викрадає дітей і вбиває їх ракетами. Нетребко не має виступати в Європі. Єдине місце для неї та їй подібним зараз хіба опера в Москві. Закликаю всіх дотичних і наших союзників відреагувати", - написав у Телеграмі Єрмак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про скандал довкола Нетребко, який відбувся у Німеччині минулого року. Зокрема, через запланований виступ росіянки Нетребко всі українські артисти скасували свої виступи на Міжнародному травневому фестивалі у Вісбадені. Організатори не хочуть змінювати плани і залишають російську співачку. Директор фестивалю Уве Ерік Лауфенберг назвав скасування українського виступу "моральною істерією" та звинуватив у цьому українських політиків, які нібито змусили музикантів скасувати свій візит на фестиваль. При цьому диригент Микола Дядюра критично висловився на заяву директор фестивалю та зауважив, що це вибір музикантів, які проводили репетиції без електрики та опалення, адже Росія завдає ударів по Україні.