Скільки українців підтримують закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ

Більшість українців підтримують ініціативу влади щодо заборони РПЦ

Абсолютна більшість наших співвітчизників підтримує нещодавно ухвалений закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

"Абсолютна більшість українців – 80% – підтримують схвалення цього Закону. Не підтримують – 16%, а ще 4% не визначилися зі своєю думкою", – наголошують соціологи.

У КМІС кажуть, що фактично у всіх регіонах переважна більшість українців підтримують ухвалений закон (від 71% на Сході до 83% на Заході).

Варто зазначити, що в цьому ж опитуванні соціологи з'ясували, що три чверті українців (74%) дотримуються думки, що в діяльності Кабміну нічого не зміниться після недавніх відставок та призначень нових міністрів.

Сподіваються на покращення діяльності уряду 12%, очікують на погіршення діяльності – 6% респондентів.

Цікаво, що серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, також більшість (64%) вважають, що нічого не зміниться в діяльності уряду після останніх змін. Водночас серед тих, хто йому довіряє, більше тих, хто очікує на певне поліпшення ситуації (19%).

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Російській православній церкві вважають, що Росія поводиться як хірург на війні в Україні та намагається видалити "щось, що несе в собі смерть". Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву російського митрополита Єкатеринбурзького та Верхотурського Євгена.

Високопосадовець РПЦ в ефірі релігійного телеканалу "Спас" прокоментував війну в Україні, порівнявши військовий конфлікт із процесом лікування.