Скільки місяців треба працювати, щоб купити iPhone 16 Pro: рейтинг країн

Заробити на iPhone 16 Pro: порівняння заробітних плат і цін на новинку Apple

З наближенням дати виходу нового iPhone 16 Pro, весь світ з нетерпінням чекає на можливість придбати останній шедевр технологій від Apple. Але скільки днів доведеться працювати пересічному громадянину у різних куточках планети, щоб стати власником цього гаджету? Компанії Picodi провела досліджування, яке вводить індекс iPhone — міру доступності нового iPhone 16 Pro в різних країнах на основі середньої заробітної плати.

Швейцарія опинилася на вершині рейтингу з найменшою кількістю необхідних робочих днів — лише чотири. США, Австралія та Сінгапур також показали високі результати, де на придбання iPhone 16 Pro необхідно від 5.1 до 5.7 днів роботи. Проте, на протилежному кінці спектра знаходиться Туреччина, де потрібно відпрацювати майже 73 дні, а також Філіппіни та Бразилія з показниками більше 68 днів.


Для розрахунку індексу iPhone були використані офіційні ціни на iPhone 16 Pro (128 ГБ), взяті з місцевих філій Apple чи авторизованих продавців. Середня місячна заробітна плата була отримана з офіційних даних національних статистичних відомств, які враховували випуск новинки.

Дослідження не включає даних про Україну, тому Фінанси.ua провів власний розрахунок. За даними Держстату, середня зарплата в Україні у 2024 році складає 21 тисячу гривень. Припускаючи, що українець відкладає 20% свого доходу на новий iPhone, зібрати необхідну суму можна за вісім місяців. А для моделей iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max цей термін збільшується до 10 і 11,5 місяців відповідно.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Осінь – традиційно гаряча пора для фанатів Apple. Компанія готується до презентації нових гаджетів, серед яких головною зіркою стане довгоочікуваний iPhone 16. Які нововведення нас чекають? “Коментарі” розбиралися детальніше.