Скільки коштувала українцям "прихильність" Мацуки до Офісу президента

Олексій Мацука, який ще донедавна керував державним агентством «Укрінформ», за інформацією УП, скаржився, що йому не вистачає зарплатні. Саме тому, йому нібито погодили шалені премії, щоб він міг працювати на Офіс президента

Олексій Мацука, який до роботи в "Укрінформі" працював на телеканалі Freedom, буцімто, скаржився на те, що йому не вистачає грошей на новій роботі. Зокрема, за даними його декларації за 2023 рік, на Freedom він заробив майже два мільйони гривень.

За інформацією УП, Мацука скаржився, що не може прожити на зарплату в "Укрінформі" і просив її підняти хоча б до рівня Freedom.

"Офіс теж просив МКІП вирішити це питання. Міністерство дало йому надбавку, погодило премії для нього і його команди",
– розповів УП не під запис один із урядовців, який має відношення до роботи державних медіа.

При цьому за даними міністерства культури та інформаційної політики, впродовж січня – квітня 2024 року Олексій Мацука та Єгор Сігарьов отримували по 287% премії від посадового окладу. При цьому заступниці гендиректора Ірині Чередниченко, яка давно працює в агентстві, демонстративно встановлено найменший відсоток премії – 40.

Видання стверджує, що Мацука одразу почав думати над ти, як змінити структуру агентства та скоротити кількість працівників. Проте ним не було враховано, що за законом у державній установі не можна когось звільнити тільки через забаганку керівника. Тобто, навіть якщо посада скорочується, то людині зобов'язані запропонувати інше робоче місце.

Саме тому, відзначає УП, на деяких працівників зі "старої" команди вчинявся тиск, їм погрожували звільненням за статтею, якщо вони добровільно не підуть. А все тому, що Мацука та куратори від Офісу президента хотіли розставити на посади своїх людей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Офіс президента мав бути за що вдячним Мацуці, адже він працював в його інтересах і навіть повернув поняття темників.