Головна Новини Суспільство події Скандал із сурогатним материнством: 11 пар з Аргентини приїхали в Україну за дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із сурогатним материнством: 11 пар з Аргентини приїхали в Україну за дітьми

Батьки дітей, народжених від сурогатних матерів в Україні, прибули в країну за немовлятами, яких не могли забрати через карантин

30 травня 2020, 21:01 comments2370
Поділіться публікацією:

В Україну прибули 11 пар з Аргентини: вони хочуть забрати дітей, народжених від сурогатних матерів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Скандал із сурогатним материнством: 11 пар з Аргентини приїхали в Україну за дітьми

Так, сьогодні вночі чартерний рейс приземлився в зачиненому на карантин аеропорту "Бориспіль". Іноземців зустріла посол Аргентини в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінскі. Зазначається, що попередньо МЗС України дало дозвіл на в'їзд до України батькам з Аргентини, які через закриті кордони не могли забрати своїх дітей, народжених від сурогатних матерів.

Зокрема, 46-річні маркетолог і дизайнер Андреа та Фернандо Монтеро з Буенос-Айреса приїхали за двомісячним Ігнасіо: малюка їм вдалося побачити лише на фотографіях і відео від доглядачів хлопчика. Як розповіли батьки, понад 20 років вони мріяли мати дитину, зробили кілька операцій і десяток невдалих спроб штучного запліднення в себе вдома. Потім пройшли підготовку для всиновлення чужої дитини, але через дуже повільне просування черги в Аргентині наважилися на сурогатне материнство в Україні. На це їм довелося взяти кредит, який гаситимуть ще 5 років.

"Ми їдемо назустріч мрії усього нашого життя. Це дуже важко, ми дуже втомлені, але безмежно щасливі, що нарешті тут, розповідає мати малюка Андреа Монтеро. — Ми дякуємо українському уряду, посольству Аргентини та тій неймовірній жінці, що подарувала нам сина. Він копія свого тата".

Усі іноземці мають пройти 2-тижневу обсервацію перед тим, як побачитися з малюками. Потім ще слід оформити дитячий паспорт. Батьки хвилюються, щоб Аргентина не закрила кордони до вересня і вони змогли повернутися.

Нагадаємо, в Україні наробив галасу скандал з сурогатним материнством. Так, через карантин і закриті кордони батьки не можуть забрати з України півсотні дітей, народжених від сурогатних матерів. Ми повідомляли, що новонароджених в готелі відвідала омбудсмен Денисова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Михайловна

4 листопада 2021, 00:21

Помню эту скандальную историю, мне эта клиника понравилась своей настойчивостью! Они довели дело до конца и даже в такой критической ситуации не растерялись! Сейчас мало центров репродуктивной медицины которые готовы жертвовать многим ради своих клиентов! Сейчас нахожусь в программе суррогатного материнства в этой клинике, очень довольна своим выбором!


Новини