Скандал через нове меню у школах: українці стали на захист Клопотенка

З нового року українські школярі почали харчуватися по-новому

Після того, як з 1 січня 2022 року в українських школах ввели нове меню, на відомого кулінара Євгена Клопотенко обрушився шквал хейту. Проте багато українців стали на захист кухаря, якого називають головним автором оновленого меню.

З нового року українські школярі почали харчуватись по-новому. Для цього було розроблено нове меню, яке покликане зробити раціон учнів здоровішим та різноманітнішим. Проте нововведення не всім припало до смаку. Одними з найпоширеніших претензій незадоволених батьків стали - прісність страв та некомпетентність кухарів.

Буря обурень навіть спонукала створення петиції про відміну нового меню в дитячих садках. На це відреагував шеф-кухар на своїй сторінці в Instagram, він висловив своє здивування, оскільки, за його словами, він ще не приступав до розробки цього.

Але, судячи із коментарів у Мережі, далеко не всі українці поганої думки про ноу-хау. Деякі писали, що Клопотенко створив хороші рецепти якісних страв із продуктів, які постачаються в їдальні, а те, що деяким дітям воно припало до смаку, це лише тому, що в їхніх сім'ях зовсім інша культура харчування.

"Клопотенко лише розробив нове меню відповідно до нових стандартів МОЗ. Це не він зменшив кількість солі та цукру, а лише максимально вичавлював хороші страви з того, що зробили нові норми", - пише один із користувачів Facebook.

"Не треба чіплятися ні до Клопотенка, який спробував запропонувати щось нове, ні до кухарів. Давайте будемо вдячними та терпимими", - зазначили у коментарях.



Українці вважають, що дітям потрібен час, щоб звикнути до нового меню. Цей перехід, на їхню думку, має відбуватися поступово.

Для довідки: в оновленому шкільному меню збільшили кількість м'яса та фруктів, а також кількість позицій. А кількість цукру, хліба та смаженого навпаки – зменшили.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що фахівці склали рейтинг авіакомпаній світу, які вважаються найбезпечнішими. На жаль, у їхньому списку поки що немає українських авіаперевізників.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що складено список порад українцям, які з польською візою чи карткою побуту мають намір працевлаштуватися у Німеччині.