Головна Новини Суспільство події Система автофіксації ловить перших порушників ПДР і штраф для прем'єра: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Система автофіксації ловить перших порушників ПДР і штраф для прем'єра: новини, які ви могли пропустити

Рахунок порушників ПДР в Києві, яких "зловили" камери автоматичної фіксації, за перший день пішов на десятки тисяч

2 червня 2020, 08:16 comments2412
Поділіться публікацією:

Автоматична відеофіксація ПДР

Система автофіксації ловить перших порушників ПДР і штраф для прем'єра: новини, які ви могли пропустити

Понад 35 тисяч порушень правил дорожнього руху лише за один день зафіксували в Києві камери автоматичної фіксації. Вони запрацювали в ніч на понеділок, 1 червня, і відразу ж, менш ніж за 10 хвилин роботи "зловили" близько 250 порушників. Камери фіксують автомобілі, які їдуть з перевищенням швидкості. До 17:00 понеділка таких в українській столиці нарахували майже 36 тисяч, повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ. При цьому визначили так званих "лідерів міських перегонів". Один з порушників ПДР їхав по Києву зі швидкістю 208 кілометрів на годину. Ще один — водій BMW — проїхав на швидкості 200 кілометрів на годину відразу три камери. Йому в поліції пообіцяли виписати відразу три штрафи.


Витік нафти в Росії

У Росії залило нафтою два міста. Там оголосили режим надзвичайної ситуації. Як мінімум, 20 тисяч тон нафти і нафтопродуктів потрапили у навколишнє середовище в російських Норильську і Таймирі після аварії на місцевій теплоелектростанції. Це Красноярський край. Витік почалася ще 29 травня, пише Інтерфакс. За кілька днів нафта проникла в грунт, річки і озера, на вулиці, а також дороги. Через це, до речі, загорівся один з автомобілів. В цілому, було забруднено близько 10 гектарів території. Правоохоронці вважають, що паливо на Норильській ТЕЦ неправильно зберігали. Після просідання фундаменту відірвалося дно ємності, де була нафта, і вона вільно почала витікати назовні.


Протести в США

Дональд Трамп пригрозив ввести армію в ті штати, які не припинять протестувати. Про таке рішення президента повідомляє CNBC. Люди виходять на вулиці вже кілька днів поспіль. Вони виступають проти поліцейського свавілля. Протести спалахнули після того, як під час затримання загинув афроамериканець Джордж Флойд. Американці влаштували мітинг, зокрема, біля Білого дому у Вашингтоні. Напередодні там сталася сутичка з правоохоронцями. А ось в Луїсвіллі, що в Кентуккі поліцейскіе застрелили одного з демонстрантів, повідомляє The Independent. Він був серед натовпу, який мітингував під час комендантської години. Правоохоронці намагалися розігнати людей.


Штраф для прем'єра

Румунського прем'єр-міністра оштрафували за порушення правил карантину. Людовик Орбан заплатить трохи менше тисячі доларів за те, що зняв маску під час урядової наради. Більш того дозволив собі курити при всіх у приміщенні, пише Euractiv. І те, і інше зараз у Румунії заборонено. Фотографії з доказами розлетілися в соцмережах. Сам прем'єр теж заперечувати провини не став. Штраф пообіцяв заплатити, але на своє виправдання сказав, що зібрався з іншими міністрами у власному офісі в день свого народження, ось і дозволив собі трохи більше.


Також дізнайтеся, що обіцяють зірки всім знакам зодіаку у вівторок, 2 червня. На когось чекає фінансовий бонус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини