Синоптик здивував прогнозом до кінця року: листопад та грудень поміняються місцями

За прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, листопад цього року буде дощовим, а грудень – із плюсовими температурами

Листопад, що вступив у свої права, кардинально змінить уявлення багатьох про те, що осінь-2021 тепла і без опадів. Останній місяць осені почнеться з того, що підуть затяжні дощі, а наприкінці листопада можливий сніг. Як повідомляє видання "Коментарі", таким прогнозом до кінця року поділився народний синоптик Володимир Деркач, пише "Полісся".

Синоптик зазначає, що дощова погода триватиме практично весь перший тиждень листопада. Дощі супроводжуватимуться суттєвим зниженням температури повітря. Трохи потеплішає лише наприкінці листопада. У середині листопада буде лише кілька теплих днів. В решту ж часу буде прохолодна погода. А наприкінці місяця взагалі варто очікувати мокрий сніг, який, втім, швидко розтане. Вночі температура повітря взагалі опуститься нижче нуля на стовпчику термометра.

Що ж до старту зими, то грудень, що вже стає нормою останні роки, буде не схожий на перший місяць зими з тріскучими морозами та завірюхами. Прохолодно буде лише перші десять днів грудня, а згодом прийде потепління. У більшість днів грудня спостерігатиметься температура зі знаком плюс або трохи нижче за нуль. Цікаво, що потепління очікується у другій половині грудня.

Володимир Деркач прогнозує, що зима у грудні по-справжньому нагадає про себе лише 19 грудня. Саме у цей день спостерігатиметься короткочасне зниження температури.

Читайте також на порталі "Коментарі" - синоптик Тетяна Негойдалова засмутила своїм прогнозом комунальні служби України, розповівши, що цього року зима буде сніжною. Тож роботи комунальникам буде чимало.