Головна Новини Суспільство події Син Василя Стуса підтримав Медведчука і назвав його реакцію адекватною - Джангіров
commentss НОВИНИ Всі новини

Син Василя Стуса підтримав Медведчука і назвав його реакцію адекватною - Джангіров

Публіцист заявив, що в історії з книгою про справу Василя Стуса син поета не виступає проти Медведчука

6 листопада 2020, 12:59
Поділіться публікацією:

Політичний публіцист Дмитро Джангіров заявив, що в історії з книгою про поета Василя Стуса важливо звернути увагу на позицію його сина Дмитра Стуса, який критично оцінив твір і підтримав Віктора Медведчука. Тоді як автор книги Вахтанг Кіпіані, за словами публіциста, "прославився" на початку 2000-х і нібито одночасно працював і на владу, і на опозицію. Про це Джангіров пише на своїй сторінці в Facebook.

Син Василя Стуса підтримав Медведчука і назвав його реакцію адекватною - Джангіров

Джангіров впевнений, що на сьогоднішній день син Василя Стуса є чи не єдиним, у кого є моральне право коментувати дану тему. При цьому сам факт, що Дмитро Стус — директор Національного музею Шевченка, говорить про його високий моральний авторитет, додав публіцист.

Як заявив Джангіров, Дмитро Стус нагадав, що звинувачення його батькові оголошував прокурор Аржанов, тому він не розуміє, як через 30 років після процесу можна обговорювати роботу адвоката, який фактично був статистом в цій справі.

"Роль адвоката — він статист в цьому процесі. Говорити про мораль, в принципі, можна і треба. Але не можна про це говорити 30 років, правда?" — навів позицію Дмитра Стуса Джангіров.

Він зазначив, що в судовому процесі над Василем Стусом брали участь десятки людей, нагадавши, як сам поет окремо виділив постать літературознавця Арсена Каспрука: "Наприклад, обвинувальний вирок Василю Стусу виносив і зачитував суддя Фещенко, різні свідки давали свідчення проти поета, експерти представляли свої "експертні висновки".

Сам Василь Стус з цього приводу окремо вказував, що ні в чому не звинувачує адвоката, а ось з приводу "літературознавця" Арсена Каспрука, дав абсолютно зневажливу рецензію на його вірші, Стус писав: "На руках цього доктора філології моя кров".

"Але ж це був не єдиний експерт з боку звинувачення — свідків, які дали свідчення проти Стуса, було більш ніж достатньо", — повідав деталі публіцист.

При цьому, Джангіров звернув увагу, що Дмитро Стус фактично підтримав Віктора Медведчука, назвавши його реакцію на "книгу" адекватною.

"До речі, сам Стус визнав реакцію Медведчука на "книгу" Кіпіані цілком адекватною і нормальною. Крім того, син Василя Стуса прямим текстом висловив сумнів, що цю книгу можна вважати "документальною", а щодо звинувачень вжив слово "бездоказово", — підкреслив публіцист.

На закінчення, Джангіров нагадав, як на початку 2000-х Вахтанга Кіпіані викрили в подвійній грі.

"Особисту ненависть грантового "історика" можу пояснити цілком "медичним фактом": пан Кіпіані був фактологічно і незаперечно викритий в тому, що в 2004 році одночасно писав вкрай негативні статті проти Медведчука на сайті "Української правди" і отримував гроші в одній з афілійованих з Адміністрацією президента Кучми (очолюваної Медведчуком) структур за райтерство (зрозуміло, що проти "помаранчевих")..." — заявив політичний публіцист Дмитро Джангіров.

Нагадаємо, Дмитро Стус заявив, що його батька вбила радянська система, а не Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини