Головна Новини Суспільство події Сім років ув’язнення: що відомо про суддю, який виніс вирок Стерненку
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім років ув’язнення: що відомо про суддю, який виніс вирок Стерненку

На вході до будинку судді в Донецьку стояли погруддя Леніна та Сталіна

23 лютого 2021, 14:45 comments1221
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 23 лютого, громадськість розбурхала новина про вирок громадському активісту Сергію Стерненку. 7 років та 7 місяців — саме такий термін виніс чоловіку Приморський суд міста Одеси. У суспільстві говорять, що вирок мав виправдати Стерненка, до того ж виносити його мав інший суддя. Що ж відомо про суддю Віктора Попревича, який "здивував" громадянське суспільство, з’ясовував відомий політичний блогер, нардеп VIII скликання Борислав Береза.

Сім років ув’язнення: що відомо про суддю, який виніс вирок Стерненку

Вирок Стерненку виніс суддя Віктор Попревич. Фото: Пушкинская

Цитуючи Марину Данилюк-Ярмолаєву, Береза пише, що до 2015 року Попревич був суддею в Донецькій області. Він працював у Київському районному суді Донецька і, схоже, відзначався "епатажною поведінкою".

"Наприклад, вхід до будинку цього судді… охороняли погруддя Сталіна і Леніна", — повідомляє блогер у своєму Telegram.

Крім цього, Віктор Попревич засудив Бориса Пенчука, одного з авторів скандальновідомої документальної книги "Донецька мафія" (співавтор Сергій Кузін). Це збірка статей, у яких описувалися 50 найвідоміших "діячів Донбасу", чиї імена в ЗМІ пов’язували із голосними злочинами та перерозподілом власності у Донецькій та Луганській областях.

Сім років ув’язнення: що відомо про суддю, який виніс вирок Стерненку - фото 2

З 2015 року суддя Попревич обіймає посаду у Приморському суді Одеси. Активісти та експерти мають низку невідповідностей у його роботі, зокрема і в скандальній справі Стерненка.

Борислав Береза, посилаючись на інформацію Ольги Решетилової, інформує, що суд, виносячи вирок Сергію Стерненку, припустився кількох грубих юридичних помилок. Серед них — обшук вдома у підозрюваного без присутності адвоката, проведення окремих експертиз російською мовою, а також, звісно, посилання у вироку на свідка, якого під час засідань суду не заслуховували в залі.

"Окремо суд наголосив на нелюбові Стерненка до проросійської партії, в якій перебуває потерпілий Щербич", — зазначається у публікації блогера.

Зрозуміло, що остання ремарка  як судовий аргумент проходить швидше суб’єктивним моментом, аніж об’єктивним.

В будь-якому разі прихильники Сергія Стерненка збирають влаштувати масову акцію протесту під стінами Офісу президента ввечері 23 лютого.

Нагадаємо, попередньо "Коментарі" повідомляли, що народні депутати хочуть ініціювати відставку Генпрокурора Ірини Венедіктової. Політики звинувачують очільницю прокуратури в політичному переслідуванні Сергія Стерненка. У Верховній Раді планують розпочати збір підписів за відставку Венедіктової.

Також на порталі можна дізнатися, як Стерненко відреагував на блокування трьох пропагандистських телеканалів "NewsOne", "Zik" та "Україна 112".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини