Шведський суд звільнив двох громадян України, засуджених довічно за вбивство

Обидва підозрюваних перебували в міжнародному розшуку

Апеляційний суд Гета сьогодні, 4 листопада, звільнив двох українців, яких засудили до довічного ув'язнення за вбивство 70-річного громадянина Швеції торік. Про це повідомляє пресслужба Апеляційного суду.

Автомобіль Volvo XC 90 літнього чоловіка був викрадений і пізніше знайдений з фальшивими номерними знаками в 1 280 км від Маркарюда в північній провінції Вестерботтен. Тіло загиблого виявили в місті Маркарюд в південній провінції Кроноберг.

У зв'язку з розшуком підозрюваних поліція опублікувала фото тоді 48-річного Ярослава Л. та 47-річного Олександра Т. Обидва підозрюваних перебували в міжнародному розшуку. Один був затриманий в Німеччині в серпні, другий - в Польщі в грудні 2019 року.

"Апеляційний суд пише, що немає ніяких свідчень чи будь-яких технічних доказів, які прямо пов'язують кого-небудь з чоловіків з викраденням автомобіля або вбивством Бертінссона", - зазначає шведський журналіст Мік Оландер.

Рішення Апеляційного суду означає, що вони повністю виправдані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що звільнений Віталій Марків заявив, що ті, хто звинуватив Україну, повинні бути покарані.