Штрафи за літні шини взимку та постійно увімкнені фари: експерт дав оцінку ініціативі МВС

У проекті постанови Кабміну йдеться про штрафи за літні шини взимку, а також нові правила щодо включених фар

Як передає портал "Коментарі", МВС має намір кардинально оновити ПДР. Найбільше на себе звертають увагу такі нововведення, які можуть чекати на українських автовласників, як штрафи за літні шини взимку, а також нові правила щодо включених фар. Відповідний проект постанови Кабміну вже оприлюднено на офіційному сайті МВС України. Наміри влади прокоментував у Facebook відомий в Україні політичний експерт Кирило Сазонов, який практично кожен день за кермом.

Політолог зазначив, в ініціативі МВС про внесення змін до правил дорожнього руху привертає увагу пункт про постійно включені фари для авто з механічною коробкою та штраф за літню гуму взимку.

"Не бачу проблем загалом. Тільки незрозуміло чому для механічної коробки. Їх що гірше видно? У низці європейських країн давно всі їздять і вдень з ближнім світлом. Я Україною вже кілька років так їжджу – за статистикою це реально знижує аварійність. Ну, а за літню гуму взимку треба штрафувати без жодних – тут також згоден. Але щоб двічі не вставати крім заборон МВС нічого поміняти не хоче в ПДР? Наприклад, переглянути стародавнє обмеження 90 км-год за містом", – зазначив Кирило Сазонов.

Він зазначає, настав час перестати вже обманювати самих себе – немає вже "Жигулів" на дорогах, ніхто так повільно не їздить, як прописано в ПДР. Також Сазонов вважає, що слід передбачити відповідальність за ДТП з вини організації, яка обслуговує проїзну частину.

"Влетів у яму, розбив диск, порвав покришку – місцевий автодор компенсує та сплачує штраф. А не сам водій, як зараз...", – наголосив політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Польща посилює правила в'їзду до країни.