Головна Новини Суспільство події Сергій Гусовський: «Доля майбутнього Музею на Поштовій – в руках нової Київради»
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Гусовський: «Доля майбутнього Музею на Поштовій – в руках нової Київради»

Поки питання з артефактами ніяк не вирішене

18 жовтня 2020, 14:45
Поділіться публікацією:

Витягти з бюрократичного болота розкопки на Поштові площі й створити там музей – це обов’язок нової Київради, — заявляє Сергій Гусовський, кандидат на посаду мера Києва від політичної партії "За Майбутнє" в коментарі Українському радіо.

Сергій Гусовський: «Доля майбутнього Музею на Поштовій – в руках нової Київради»

Сергій Гусовський | LIGA.net

Гусовський – один з тих депутатів міської ради, хто відвоював у забудовників археологічні знахідки на Поштовій площі. Він пригадує: "На жаль, ми стикалися з шаленим опором. Було зроблено все, що можливо і неможливо на той момент, адже ми діяли в опозиції. Тим не менш, вдалося принаймні зупинити будівництво чергового ТРЦ".

Далі справа вже за наступними депутатами, поки питання з артефактами не вирішене ніяк і ні ким, наголошує Гусовський:

"Зараз там нічого не відбувається. І ті, хто несе відповідальність – купа департаментів КМДА – тихо сидять і вважають, що не мають нічого робити. А якесь чергове комунальне підприємство про це нібито має дбати. На мою думку, це питання того, які зміни внести в інвестиційний договір. Не виключено, що потрібно викупити права інвестора. Але зауважу, що в міста дуже сильна позиція, якщо вирішити все ж йти в суд. Суть у тому, що будівництво було оформлене як складова реорганізації дорожньої розв`язки: хотіли заощадити, але  натомість самі собі створили халепу, бо не передбачали, що хтось серйозно візьметься розбиратись, що не так з будівництвом там ТРЦ".

Однак кандидат на посаду міського голови переконаний, що музей на Поштовій обов’язково з’явиться:

"Там знайшли не просто артефакти, а вулицю, якій тисяча років, – живу тканину історії часів хрещення Русі. Це була неймовірна знахідка, і добре, що вдалося зупинити цю шахрайську забудову. Було багато тих, кому не байдуже, я був безпосередньо до цього причетний з боку Київської міської ради. В нас була потужна команда, яка протягом не одного місяця відстоювала створення музея. Тому я переконаний, що у Поштової площі є як фантастичне минуле, так і потенційно дуже хороше майбутнє. Ми з командою "За майбутнє" в Київраді будемо продовжувати боротися, щоб створити там музей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини