Що буде з вагнерівцями після смерті Пригожина: відповідь британської розвідки

Наступник Пригожина навряд чи матиме схожі характерні риси лідерства, властиві Пригожину

Загибель ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина глибоко дестабілізує вплив на найманців. Вже можна сказати, що це стало несподіванкою для "вагнерівців". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці уточнюють, що 23 серпня через два місяці після заколоту групи "Вагнера", пов'язаний з цією групою бізнес-літак Embraer розбився недалеко від міста Твер, між Москвою і Санкт-Петербургом. Російська влада стверджувала, що десять людей на борту літака загинули, зокрема власник "Вагнера" Євген Пригожин.

"Поки немає визначальних доказів, що Пригожин був на борту, і він відомий тим, що вживав виняткові заходи безпеки. Однак, досить імовірно, що він насправді мертвий", - повідомляє розвідка.

"Смерть Пригожина майже напевно глибоко дестабілізує вплив на групу Вагнера", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, як зазначає розвідка, його особисті характерні риси гіперактивності, виняткової зухвалості, спрямованості на результат та надмірної жорстокості впливали на "вагнерівців" і малоймовірно, що наступник може з ними зрівнятися.

"Вакуум лідерства поглиблюватиметься після повідомлень, що засновник та польовий командир Дмитро Уткін та начальник логістики Валерій Чекалов також загинули", - сказано в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - аварія літака Пригожина: про що говорить ситуація - що тепер чекає РФ і Путіна.