Що буде з населенням України в 2050 році: сумна статистика

Населення України через 29 років може скласти 29-30 мільйонів

В Україні населення скоротиться до 30 мільйонів до 2050 року з нинішніх 38 мільйонів. Таку заяву зробила керівник Інституту демографії України ім. Птухи, академік Елла Лібанова у своєму інтерв'ю для "Ліга. Нет".

Повідомляється, що цифра вказана без урахування громадян, які проживають на території Донбасу та окупованого Криму.

Крім того, вона додала, що ще до початку військової агресії РФ проти України Інститут давав оцінку, цифри в якій були набагато вищими - 36 мільйонів громадян. Лібанова наголосила, що головне - не кількість населення, а якість його життя.

"У Канаді значно більша територія, населення - менше, а якість життя з нами - незрівнянно. Якщо економіка України буде розвиватися нормально і рівень життя зрівняється хоча б з Польщею або Словаччиною, по-перше, зменшиться міграційний відтік, по-друге, сюди також почнуть приїжджати люди з інших країн", - пояснила свою позицію академік.

Експерт також не стала приховувати, що не вважає еміграцію великим благом, оскільки це проблема бізнесу. Тоді як імміграція - проблема держави.

"Не переконана я і в готовності українців тісно співіснувати з людьми іншої ментальності, іншого способу життя", - додала Лібанова.
Як повідомляло видання "Коментарі", в якій країні живуть найбагатші люди. Рівень життя в різних країнах світу значно відрізняється. Сьогодні дізнаємося про те, громадяни якої країни вважаються найбагатшими у світі.
У матеріалі йдеться, що найзаможніші люди нашої планети живуть в Макао, згідно з даними Світового банку за показником ВВП на душу населення з урахуванням паритету купівельної спроможності.