Щеплених індійською вакциною уколють вдруге корейською

Санітарний лікар Віктор Ляшко підкреслив, що вакцина від AstraZeneca, незалежно від того, на якій платформі вона проводиться, може бути поєднується, як для першої, так і для другого щеплення

Українці, які прищеплювалися першою дозою Covishield, отримають і другу. Про це в ефірі ТСН повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, Національна технічна група експертів, враховуючи рекомендації з Великобританії, Німеччини, Франції, рекомендувала Міністерству охорони здоров'я другу дозу щеплення робити не через 4 тижні після першої, а через 12 тижнів.

Медик вважає, що за цей час Україна зможе отримати наступні партії вакцини. Крім того, в Україні, в рамках ініціативи COVAX, в травні прибуде 1,7 мільйона доз вакцини SKBio, яка проводиться в Південній Кореї за ліцензією AstraZeneca.

Ляшко підкреслив, що вакцина від AstraZeneca, незалежно від того, на якій платформі вона проводиться, може бути поєднується, як для першої, так і для другого щеплення.

Нагадаємо, г лава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в нашій країні не зафіксовано летальних випадків після вакцинації від коронавірусу. Глава МОЗ підкреслив, що кожен подібний трагічний випадок, згідно з протоколом, підлягає розслідуванню. Нагадаємо, в Одеській області в позаслужбовий час і поза військовою частиною раптово втратила свідомість військовослужбовець за контрактом. Медичним працівникам не вдалося її реанімувати.

Повідомлялося, що жінка страждала на гіпертонію, а напередодні трагедії вакцинувати від COVID-19. За словами начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я жінка не висловлювала.