Ще одна перемога Путіна: хто вирішив підіграти диктатору

Тelegraph пише про те, що ізоляція РФ не працює, генсек ООН приїде на зустріч із Путіним

Цього тижня у Казані РФ російський диктатор Володимир Путін готується приймати важливих гостей. У рамках засідання БРІКС у нього має відбутися зустріч із лідерами понад двох десятків країн, які представляють половину населення світу. Очікується, що серед них лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді і навіть генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Telegraph".

ЗМІ зазначає, такий перебіг подій став великим розчаруванням для тих, хто очікував, що РФ за свої військові злочини та повномасштабну війну проти України стане міжнародним ізгоєм.

Наголошується, що особливо обурливою є очікувана присутність на заході глави ООН. Цей орган засудив напад РФ на Україну як незаконний, а у березні Генасамблея організації закликала агресора негайно припинити його дії. Незрозуміло, як на тлі цього Гутеріш може їхати до Казані, щоб проявити повагу до Путіна.

Журналісти звертають увагу на те, що серед інших гостей буде Реджеп Тайіп Ердоган – президент Туреччини Ердоган, яка, незважаючи на членство в НАТО, демонструє підтримку Кремля, хоча інші члени альянсу вливають гроші та зброю в Україну.

"Саміт стане найбільшим у Росії з часів вторгнення, і Путін використовує його, щоб показати, що спроби Заходу ізолювати Москву провалилися. Путіну заборонено подорожувати, оскільки Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт. Він не відвідуватиме G20 у Бразилії наступного місяця. Натомість ті ж люди торували шлях до його дверей, що він вітатиме як дипломатичний переворот", - зазначає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - напередодні саміту БРІКС: у чому Росія переконуватиме партнерів.