Ще одна країна заявила про готовність закрити кордон із РФ

Влада Естонії стривожила недавня спроба незаконного проникнення мігрантів на прикордонному переході поблизу Нарви з боку РФ

Уряд Естонії поки що не бачить вагомих аргументів для закриття кордону з Росією, але готовий до таких заходів у разі потреби. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Err.ее".

Під час спілкування з журналістами в уряді Естонії оцінили ситуацію на східному державному кордоні та недавню спробу незаконного проникнення мігрантів на прикордонному переході поблизу Нарви з боку РФ.

Як заявила прем'єр-міністр Кая Каллас, це була гібридна атака з боку РФ. Глава уряду наголосила, що якщо наплив мігрантів посилюватиметься і ситуація загостриться, то естонці кордони закриють.

Також вона додала, що зараз ситуація стабільна і "перебуває під повним контролем".

"Ситуація на російсько-естонському кордоні стабільна. За тиждень поліцейські розвернули на кордоні 30 іноземців з Близького Сходу та Африки, які не мали підстав для в'їзду до Естонії. Зараз ми маємо справу з міграційною атакою малої інтенсивності", - сказала Каллас.

Естонський прем'єр звернула увагу, що у звичайній ситуації РФ не пропускає через свій кордон людей без необхідних документів, проте наразі таке відбувається.

"Але така діяльність Російської Федерації анітрохи не дивна - ми до цього готувалися і передбачали, що вони будуть використовувати цю зброю проти нас. Ми стежимо за ситуацією на кордоні з підвищеною увагою, і ми готові, що кількість таких людей на кордоні зросте. У зв'язку із цим ми вже маємо на всіх прикордонних пунктах все необхідне для того, щоб їх закрити, якщо буде потрібно", - резюмувала вона.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметса, зараз ситуація на кордоні повністю контролюється, і країна готова її закрити, але "ми не робитимемо цього просто так".

"Естонія не настільки слабка, що ми не зможемо розібратися з кількома десятками мігрантів у себе на кордоні. Якщо закрити кордон зараз, то це буде непропорційним заходом. І ми швидше покажемо нашу слабкість своїм ворогам, покажемо нашу невпевненість своїм партнерам, і, крім того, можемо вселити страх у наше суспільство. Що і є однією з цілей росіян при диригуванні цією гібридною атакою", - наголосив глава МВС країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Путіна відреагували на закриття кордону Фінляндією.