Ще один регіон України посилює карантин

Волинь повертається на кілька етапів карантину назад

Волинська область вирішила посилити карантин у регіоні. Кількість нових випадків коронавіруса перевищує допустиму норму на кілька відсотків. Через це регіональна комісія з надзвичайних ситуацій вирішила тимчасово повернути ті обмеження, які зняли раніше. Про це йдеться на сайті обласної адміністрації.

Станом на вечір понеділка, 22 червня, в області було 1852 інфікованих коронавірусом. Лише 548 з них одужали. Останнім часом нових випадків COVID-19 стало додаватися по кілька десятків на день.

"Волинська область - в числі тих, хто до ослаблення карантину не готовий. Тут дуже високий показник захворюваності. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування досягає 21,16 відсотків, і це в той час, коли рекомендовано максимум 11 відсотків. Показник динаміки росту захворюваності зараз знаходиться на рівні 23,5 відсотка (рекомендований показник - максимум 10 відсотків)", - повідомили в прес-службі Волинської ОДА.

Таким чином, вже з вечора понеділка у Волинській області заборонено:

- працювати закладам громадського харчування, ТРЦ, готелів і хостелів, фінтес-центрів, спортзалам і установам культури;

- перевозити пасажирів за межі області;

- проводити різні заходи, якщо участь у них приймають більше 10 осіб:

- працювати дитячим садкам та іншим дошкільним закладам.

Найбільш ураженими коронавірусом, за даними ОДА, залишаються Ратнівський, Камінь-Каширський райони. Там обіцяють ввести додаткові обмеження, щоб не допустити поширення інфекції далі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи збирається Володимир Зеленський платити за порушення карантину в хмельницькій кав'ярні.