Санкції та позиція Apple для видимості: росіяни таки будуть із новим iPhone 16

З постачанням нових iPhone 16, як завжди допоможуть дружні РФ країни

Російські рітейлери запустили попередні продажі нового iPhone від Apple, незважаючи на заборону компанії на експорт до Росії. Щоправда, за пристрій росіянам доведеться віддати на кілька сотень доларів більше, ніж громадянам США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Зазначається, що кілька російських компаній, включно з оператором мобільного зв'язку МТС, повідомили, що першими в Росії представлять новий iPhone 16 від Apple. Це станеться, за їхніми словами, незабаром.

Однак росіянам доведеться розщедритися за гаджет на кілька сотень доларів більше, ніж споживачам у США.

Агентство зазначає, що іноземні бренди, які припинили експорт до Росії, тепер досягають російських споживачів, як правило, через країни, які не запроваджували санкції проти РФ. Як і раніше, на допомогу росіянам приходять такі країни, як Туреччина, Казахстан, Китай, Індія та Об'єднані Арабські Емірати.

При цьому експерти "Reuters" не змогли визначити, яким маршрутом до Росії надходитимуть нові iPhone.

Західні продукти та технології залишаються популярними в Росії. Зменшити цю потенційну вразливість за допомогою внутрішнього виробництва РФ не вдається.

У світлі російської пропаганди Кремль наказав чиновникам припинити використовувати iPhone, заявивши, що західні спецслужби скомпрометували їх за допомогою програмного забезпечення для стеження. Apple спростувала ці заяви.

Нагадаємо, компанія Apple призупинила весь продаж своєї продукції в Росії в березні 2022 року і припинила такі сервіси, як ApplePay, у відповідь на вторгнення в Україну. Західні країни запровадили санкції для обмеження експорту технологій до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - США хочуть більше санкцій проти головного джерела путінського бюджету.