Рух "Маніфест 42" спростував заяву "Автомагістраль-Південь" про блокування роботи: подробиці

Поліція не блокувала діяльність «Автомагістраль-Південь» – офіційна заява громадського руху

Громадський рух "Маніфест 42" спростував заяву будівельної компанії "Автомагістраль-Південь" про те, що роботу підприємства нібито заблокували через обшуки поліції. На своєму сайті "Маніфест 42" зазначив, що обвинувачення компанії не відповідають дійсності, і наголосив, що не дозволить використовувати себе для маніпуляцій з боку бізнесу чи для перешкоджання законним діям правоохоронців.

Згідно з інформацією від "Маніфест 42", жодних доказів того, що робота "Автомагістраль-Південь" була заблокована, не знайдено. Також не зафіксовано накладення арештів на рахунки компанії чи її майно, включаючи транспортні засоби і будівлі. Зазначається, що ні сервери, ні комп'ютерні системи, що відіграють критичну роль у функціонуванні підприємства, не були вилучені.

"Не знайшла свого підтвердження інформація, що невідкладні слідчі дії вплинули на діяльність підприємства та належне виконання ним державних контрактів", – йдеться у заяві "Маніфест 42"

Нагадаємо, що 4 жовтня Національна поліція провела обшуки в офісах компанії "Автомагістраль-Південь" у зв'язку з підозрами в порушенні тендерних процедур та неправомірному встановленні цін на будівельні роботи. Після обшуків компанія заявила, що через дії поліції довелося зупинити будівництво фортифікаційних споруд на Покровському напрямку. Однак поліція заявила, що вилучила тільки два телефони керівників і кілька документів, не торкаючись інформації, пов'язаної з оборонними спорудами.