Російську балерину засудили до 12 років ув'язнення: що вона зробила

Балерину зі США засудили до 12 років в'язниці за «держзраду»

У Росії суд засудив Ксенію Кареліну, балерину зі США, до 12 років ув'язнення. За повідомленням видання BILD, Ксенію було засуджено за те, що перевела близько 50 доларів українському фонду "Razom for Ukraine". Цей жест було розцінено як державну зраду .

Як це сталося

Ксенія Кареліна народилася в Свердловській області, але живе і працює в Лос-Анджелесі. У лютому 2024 року вона приїхала до Єкатеринбурга до родичів і була затримана. Ксенія хотіла допомогти Україні та відправила гроші на благодійність із США.

Суд розглядав справу Ксенії у закритому режимі, незважаючи на увагу світових ЗМІ та критику від правозахисників. Її адвокати та близькі вимагали справедливого суду та наголошували, що гроші було переведено на добру справу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Жовтневий суд Санкт-Петербурга звинуватив журналіста Олександра Невзорова та його дружину Лідію в екстремізмі , заборонив їхню діяльність у Росії та конфіскував їхнє майно. Це рішення є першим подібним прецедентом, коли прокурор застосовує нову схему вилучення власності.

"Коментарії" повідомляли, що за інформацією пропагандистів з телеграм-каналу Mash, актора Паніна визнають терористом та екстремістом. "Актора внесли до списку Росфінмоніторингу, повідомляє відомство", - пишуть пропагандисти.