Російський фрегат "Адмірал Макаров" вирушив за "Москвою" біля острова Зміїний

Російський фрегат горить біля острова Зміїний

У водах Чорного моря, неподалік острова Зміїного, спалахнув російський фрегат "Адмірал Макаров". Згідно з попередніми даними, на борту стався вибух, внаслідок чого пожежа охопила все судно. Як передає портал "Коментарі", про це пише одеське видання "Думська".

За тією інформацією, яка є зараз, після того, як на кораблі стався вибух, а потім полум'я охопило корабель з анексованого Криму, вийшло відразу кілька рятувальних кораблів, щоб врятувати моряків, які знаходилися на "кораблі-вбивці".

Варто зазначити, що вперше в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що ЗСУ підбили російський фрегат увечері 5 травня і лише сьогодні вона була підтверджена.

За непідтвердженою інформацією, корабель вразив український комплекс "Нептун". Корабель сильно пошкоджений, але поки що залишається на плаву.

В офіційних повідомленнях поки що ніде не вказується назва та номер фрегата. Проте, народний депутат Олексій Гончаренко повідомив у себе в Telegram, що горить саме фрегат "Адмірал Макаров" (номер 799). "Адмірал Макаров" ввели в дію у 2017 році. Він був оснащений сучасними засобами ППО та озброєний крилатими ракетами "Калібр".

"Так-так, ви все правильно зрозуміли! Бог морів мститься кривдникам України. Фрегат "Адмірал Макаров" був закладений у лютому 2012-го на суднобудівному заводі "Янтар" у Калінінграді. 2022-го, коли взяв участь у вбивстві українців отримав від Бога морів. Поки що не вирушив слідом за "Москвою", але лиха біда почала", - написав Олексій Гончаренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Міноборони РФ наперед намагаються виправдати свої удари по містах України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ЗМІ з'явилися нові заяви "миротворця" Лукашенка: експерти розповіли, що це – відверта брехня чи спроба знову налагодити мости із Заходом.