Росіяни намагаються вимістити своє безсилля, - Зеленський

Росія обстріляла ракетами залізницю та інфраструктуру, завдавши масованого удару 18 ракетами

Володимир Зеленський прокоментував масовані ракетні удари по території України увечері 3 травня, коли було обстріляно об'єкти Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Одеської та Донецької та Закарпатської областей. Це не що інше, спроби вимістити своє безсилля з боку ворога, підкреслив він.

Адже після успіхів України на міжнародній арені та в евакуації ворог посилив обстріли по лінії фронту, здійснив рекордну кількість ударів, найбільше по Одещині, Харківщині, Луганщині, Донеччині. Та навіть обстріляв Закарпаття, а це не свідчить про військову мету, а лише про те, що вони розуміють наскільки вони безсилі й не можуть подолати український опір, б'ючи ракетами з далеких територій. Авіація ворога зазнала стільки втрат, що окупанти вже не пускають літаки у наш повітряний простір. Про це розповів глава держави підсумовуючи 69 день з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України.

За минулу добу окупанти випустили 18 ракет. Також обстріляли шість залізничних станцій в центрі та на заході. За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна, пошкодження інфраструктури тяжкі, було затримано 14 поїздів. Станом на ранок 4 травня, усі поїзди продовжують рух, відновлювальні роботи тривають.

Ворог продовжує тероризувати українські міста, знову обстрілює "Азовсталь" та штурмує територію заводу, звідки вдалося вивезти 156 людей під час евакуації. Містяни вже у Запоріжжі. Окупанти знову порушують всі домовленості та міжнародне право.

4 травня продовжаться спроби через коридор вивезти маріупольців. На "Азовсталі" разом із захисниками Маріуполя залишаються заблокованими сотні цивільних осіб. Ситуація набула ознак справжньої гуманітарної катастрофи, бо у людей закінчується вода, їжа та медикаменти.
Як повідомляв портал, в окупованому Луганську лікарня переповнена трупами та пораненими.