Росія готує підлість в Курській області: в СБУ сказали, чого чекати

В Росії готують інсценування злочинів в Курській області, щоб звинуватити у всьому ЗСУ

Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб РФ використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у вчиненні воєнних злочинів. Для цього російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю, відзначають у прес-службі СБУ.

Там підкреслюють, що такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані насамперед із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ.

При цьому, за даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб потім звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

"СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави. Адже Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни. Зокрема, як щодо поводження з військовополоненими РФ", так і щодо цивільного населення", - сказано у повідомленні прес-службі.

Окрім того, у СБУ додають, що українські воїни неухильно наближають перемогу України, і жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали наступ на Курську область. За словами експертів, його, найймовірніше, спланував саме головокм Олександр Сирський. Вони кажуть, що щось подібне під його керівництвом відбувалося тоді, коли військові звільняли від загарбників Харківські область.

При цьому військові відзначають, що під час візиту на Покровський напрямок Сирський говорив військовим про те, що готується наступ, проте вони ніяк не могли подумати, що мова йде про Курську область. Військові тоді сприйняли слова Сирського з іронією, адже вважали, що він говорить про наступ на Покровському напрямку, на якому військові тримають оборону з усіх сил.