Головна Новини Суспільство події Рейдерська атака на підприємство: апеляційний суд скасував рішення у справі «Семок»
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейдерська атака на підприємство: апеляційний суд скасував рішення у справі «Семок»

Сумський апеляційний суд скасував ухвалу про арешт великого виробничого комплексу у Синельниково, який виробляє снеки та товари для дому

3 липня 2020, 20:09 comments2215
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 3 липня, колегія апеляційного суду Сумської області в складі суддів В. Олійника, Ю. Філонової і В. Рунова розглянула справу №691/601/20 — скаргу представників підприємства-виробника снеків "Семки" на спроби рейдерського захоплення їх заводу. Зарічний районний суд Сумської області на початку червня ухвалив рішення про арешт виробничого комплексу ТОВ "Волана" та передачу його до АРМА. 

Рейдерська атака на підприємство: апеляційний суд скасував рішення у справі «Семок»

Адвокати ТОВ "Волана" тоді заявили про абсурдність рішення про арешт майна, адже підприємство не мало ніякого відношення до справи, яку з початку 2017 року розслідувало Сумське СБУ. Справа стосувалася "спроби зміни державного кордону України" фізичною особою, і за більше ніж три роки слідства жоден факт доведений не був.

Проте, вже у 2020 році справу підняли з архіву, до неї додали майно ТОВ "Волана", та за поданням слідчого сумського СБУ та прокурора Сумської прокуратури наклали арешт на весь завод, який знаходиться в Синельниково Дніпропетровської області. Представники українського виробника заявили про спробу рейдерського захоплення підприємства та звернулися до Президента України, представництва Єврокомісії та інших повноважних органів із вимогою зупинити беззаконня.

За підозрою у рейдерстві та зловживанні владою посадових осіб СБУ та прокуратури розпочинається слідство у Державному бюро розслідувань. Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання в систему суду по цій справі. Окрім слідчого СБУ та прокурора в Сумах, представники підприємства назвали відповідальним за атаки на підприємство народного депутата Д. Лубінця, який публічно виступав на підтримку рішення суду.

Тепер, як і прогнозувалося, апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду. Представники трудового колективу, які були присутні на засіданні, з радісними емоціями зустріли, рішення, яке захистить їх право на працю.

"Ми нікому не дозволимо забрати наш завод. Якщо рейдери сунуться ще раз — обламають зуби об наші Семки. Ні лубінці, ні їх лобісти не мають права ставити під сумнів право українців на працю. Ми, трудовий колектив вдячні нашому президенту Володимиру Олександровичу Зеленському за час керування державою якого, багато корупціонерів почали боятись приймати незаконні рішення. Віримо в те, що спроби рейдерства та корумповані прокурори та сбушники понесуть покарання, за свої злочинні дії. Адже всі імена відомі, всі дії зафіксовані", — заявив компресорщик заводу з виробництва снеків Микола Кошкін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини