Головна Новини Суспільство події Пускають струм і душать: як вибивають зізнання із затриманих у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Пускають струм і душать: як вибивають зізнання із затриманих у Криму

Ні одного з силовиків, який вибивав свідчення із затриманих, в окупованому Криму не покарали, - доповідь ООН

14 липня 2020, 08:44 comments1111
Поділіться публікацією:

В окупованому Криму свідчення із затриманих вибивають тортурами. Співробітники ФСБ та інші правоохоронці б'ють їх, пускають електричний струм і душать. Про це розповів у своїй доповіді Генсек ООН по Криму, - йдеться в повідомленні на Facebook Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Пускають струм і душать: як вибивають зізнання із затриманих у Криму

Фото: правозащита38.рф

Насильство стало одним з основних аргументів російських силовиків на окупованому півострові. При цьому зупинити тортури нікому. Ні один із силовиків за останній час не був покараний. На бік співробітників Федеральної служби безпеки стають навіть суди, йдеться в доповіді ООН. Судді або ігнорують скарги потерпілих повністю, або призначають розслідування фактів жорстокого поводження, яке проводиться формально. Як результат, обвинувачення нікому не пред'являють, а справу про тортури закривають.

"Рівень безкарності досягає таких масштабів, що іноді співробітники Федеральної служби безпеки катують своїх жертв на очах в адвокатів, які були надані державою. Останні ж не роблять абсолютно нічого, щоб захистити своїх клієнтів", — відзначили в ООН.

Особливо часто страждають від тортур ті, кого хапають під час стихійних арештів на півострові. Залишившись без зв'язку із зовнішнім світом, люди стають беззахисними, пише генеральний секретар ООН по Криму. При цьому, медики Сімферопольського СІЗО або інших ізоляторів тимчасового утримання, часто відмовляються знімати побої та просто закривають на все очі.

В ООН вимагають, щоб Росія негайно покарала винних і розслідувала всі заяви про катування і жорстоке поводження в окупованому Криму.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в поліцейському відділку у Кагарлику під Києвом тортурами вибивали свідчення з жінки-свідка. Підозрювані зараз перебувають під вартою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини