Психолог назвала головну причину, чому потрібно відмовитися від соцмереж

Психолог просить пам'ятати, що найголовніший ресурс - здоров'я, а другий після нього - час

Трата особистого часу на соцмережі може завдати серйозної шкоди взаєминам в сім'ї. Також занадто часте "залипання" в телефоні може привести до того, що в сім'ї може розвинутися почуття ревнощів. У той час, коли один з партнерів кожну вільну хвилинку намагається провести "в телефоні", другий відчуває почуття самотності. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю для порталу "Обозреватель" висловила коуч-психолог Ольга Титова.

Спеціаліст зазначила, люди стали менше комунікувати, проводити час разом. Тепер кожна вільна хвилина витрачається на те, щоб поспілкуватися в соцмережі. Таким чином часу на спілкування зі своєю другою половинкою, з дітьми практично не залишається. У підсумку, виникає непорозуміння між членами сім'ї, людям стає все складніше знаходити компроміси по низці питань.

Ольга Титова додала, після того, як соцмережі увійшли в наше життя, з'явився такий термін, як ментальна зрада. Це поняття означає, що у людини з'являється об'єкт симпатії в соцмережі. Це не означає, що людина відчуває до нього якісь почуття, просто занадто часто читає його пости або дивиться його відеоролики. Це і є ментальна зрада, до якої буде ревнувати партнер.

Психолог наголошує, що не потрібно забувати, що в житті людини є тільки два головних ресурсу - це здоров'я і час. І саме соцмережі стали тим фактором, який безпосередньо впливає на наш час, вони забирають у людей найдорожче.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стало відомо, як впливають соцмережі на підлітків і чому це небезпечно.