Головна Новини Суспільство події Прокурор Київської області намагається відстояти земельні ділянки, пов'язані з Суркісами
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурор Київської області намагається відстояти земельні ділянки, пов'язані з Суркісами

Проти прокурора, який оскаржує привласнення землі, виступають компанії, пов'язані з Суркісами

5 листопада 2020, 17:23
Поділіться публікацією:

Прокурор Київської області намагається відстояти земельні ділянки, що перебувають в опосередкованій власності родини Суркісів. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень.

Прокурор Київської області намагається відстояти земельні ділянки, пов'язані з Суркісами

Так, справа слухається у Північному апеляційному господарському суді. Апеляційну скаргу до суду подав прокурор Київської області. Відповідачем у справі є дві компанії — ТОВ "Компанія з управління активами "Мтір Ессет Менеджмент" та ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур".

Зокрема, компанія "Мтір Ессет Менеджмент" є власником земельної ділянки під Києвом загальною площею понад 10 га. У свою чергу "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур" є власником 24,4 га землі під Києвом.

На переконання прокурорів, обидві компанії володіють земельними ділянками незаконно. Навіть більше, в далекому 2004 році частину земельних ділянок придбало ТОВ "Футбольний клуб "Динамо" Київ", з метою розміщення об'єктів для проведення спортивних заходів і організації відпочинку спортсменів.

Тож прокурори звернулися до суду з проханням визнати недійною угоду про придбання ТОВ ФК "Динамо" Київ вказаних земельних ділянок.

Крім того, прокуратура просила суд витребувати на користь держави дві земельні ділянки, якими володіють "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур" та "Мтір Ессет Менеджмент".

Справа слухалася у Господарському суді міста Києва. Рішення суду першої інстанції прокурори програли, однак тепер оскаржують його у апеляційному суді.

Варто зазначити, що обидва відповідача у справі — "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур"  та "Мтір Ессет Менеджмент" мають неоднозначну репутацію. Так, "Мтір Ессет Менеджмент" свого часу фігурувала у так званій справі "Суркісів-ПриватБанку". Саме цій компанії родина Суркісів передала під заставу свої майнові права по депозитам.

У свою чергу "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", яка є власником 24,4 га землі під Києвом, належить дружині народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксані Марченко.

Нагадаємо, експерти оцінили перспективи справи "Суркісів-ПриватБанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини