Прогноз погоди: в Україну йде різке похолодання

Сильні грозові дощі принесуть з собою різке похолодання

Погода продовжує дивувати українців своїми примхами. Після кількох днів аномальної спеки стовпчики термометрів почнуть різко падати. Похолодання сьогодні, 7 липня, прийде в Україну разом з сильними грозами. Такий прогноз зробили синоптики Українського гідрометцентру.

Справжня прохолода сьогодні прийде на територію західних регіонів. Після того як напередодні повітря прогрілося майже до 30 градусів, температура різко впаде до 21 градуса, а місцями термометри покажуть зовсім +18. І це вдень. Уночі буде всього лише на один-два градуси прохолодніше.

Варто відзначити, що прохолоду в західні регіони принесуть сильні грозові дощі. Вони можуть бути досить небезпечними й навіть спровокувати місцями повені.

Дощі з грозами сьогодні пройдуть і в Центрі та на Півночі України. Щоправда, вони будуть не такими сильними. Та й зі спекою впоратися не зможуть. Тут стовпчики термометрів піднімуться до +31, а місцями до +35 градусів.

А ось на Півдні й Сході буде також аномально гаряче. Вдень повітря розігріється до 38 градусів вище нуля. Прохолоди не варто чекати навіть до вечора. Як і дощів. Невеликі опади ймовірні лише у Миколаївській та Одеській областях.

Варто відзначити, що вже через кілька днів спека трохи послабить хватку. А на Сході, який страждає від неї найбільше, повинні пройти рятівні дощі.

Раніше "Коментарі" розповідали, як за 10 хвилин приготувати смачний літній десерт з ягід.