Головна Новини Суспільство події Прогноз погоди на січень 2021 року - Укргідрометцентр
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз погоди на січень 2021 року - Укргідрометцентр

В цілому синоптики прогнозують теплий місяць

24 грудня 2020, 15:18
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом, розміщеному на офіційному сайті Укргідрометцентру, в січні наступного року середня місячна температура в країні очікується в межах 0-4 градусів морозу, в південній частині місцями 1-3 градусів тепла. Це на 2-2,5 градуса вище середніх багаторічних показників.

Прогноз погоди на січень 2021 року - Укргідрометцентр

ФОТО: З відкритих джерел

Згідно з синоптичними прогнозом, місячна кількість опадів очікується 27-58 мм. Тривалі і багаторічні спостереження фахівців свідчать, що в наступному місяці середня місячна температура повітря в Україні становить 1-6 градусів морозу, в східних, Сумській та Чернігівській областях, місцями на Полтавщині та в Карпатах 7-8 градусів зі знаком мінус.

Синоптики спрогнозували абсолютний мінімум температури повітря, який буде складати 23-37 градусів морозу, в Карпатах, в деяких районах Харківської, Дніпропетровської, Київської та Сумської областей 38-39,8 градуса морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42 градусів морозу, на узбережжі Криму 13-22 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури — 7-14 градусів тепла, на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській і Кіровоградській областях до 15-18 градусів, в Криму до 21 градуса зі знаком плюс.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли, чи чекати снігу на новорічні свята. За словами синоптиків, на цей момент синоптики на Новий рік опадів у вигляді снігу не передбачають.

Також видання писало, що в Карпатах очікується істотне ускладнення погодних умов: заметіль, сильний мокрий сніг, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця, налипання мокрого снігу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини