Прифронтові області отримали 600 генераторів: які об'єкти будуть зі світлом під час блекаутів

Як у прифронтових областях готуються до опалювального сезону та можливих блекаутів

У рамках підготовки до опалювального сезону прифронтові області отримали генератори. Обладнання будуть застосовувати у випадках блекаутів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Допомогу у вигляді автономних джерел живлення отримали Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Харківська, Миколаївська, Сумська і Чернігівська області. Протягом вересня у ці регіони відправили 600 генераторів різної потужності.

“Генератори будуть використовуватися для забезпечення безперебійного живлення закладів соціальної сфери, охорони здоров’я, пунктів незламності та інших об’єктів критичної інфраструктури у випадках блекаутів”, - повідомили у міністерстві.

Проєкт підготовки прифронтових областей до опалювального сезону реалізували завдяки співпраці Мінреінтеграції та Механізму цивільного захисту Європейського Союзу за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в холодний період Україна ризикує зіткнутися з відключеннями електроенергії, які триватимуть до 18 години на добу. Детальніше про невтішний прогноз міжнародних організацій щодо зими в Україні читайте за посиланням.

Нагадаємо, що до опалювального сезону готуються в Києві. Цього року планують розпочати підключення об'єктів до опалення з 15 жовтня. Однак орієнтуватимуться на погодні умови. Коли киянам чекати тепла у квартирах, читайте за посиланням.

Також у КМДА повідомляли, що не всі багатоквартирні будинки належним чином підготували до опалювального сезону.