Президент розгляне петицію про зниження мобілізаційного віку

Петиція про зменшення мобілізаційного віку до 50 років набрала 25 тисяч підписів

Електронна петиція, що вимагає зниження максимального мобілізаційного віку з 60 до 50 років, стрімко набрала понад 25 тисяч підписів, перетнувши необхідний поріг. Це означає, що тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Автор петиції Андрій Азаров аргументує, що зниження мобілізаційного віку стане важливим кроком для "поліпшення економічного стану в країні". Зі зменшенням віку мобілізації, за його словами, більше досвідчених працівників зможе залишитися в цивільному секторі.


До початку повномасштабної війни, нижня межа призовного віку була встановлена на рівні 27 років. У травні 2023 року, після початку війни, було прийнято рішення знизити цей поріг до 25 років, що дозволило мобілізувати більш молодих чоловіків.

За словами Федора Веніславського, члена комітету з питань національної безпеки та оборони та нардепа від "Слуги народу", існують міжнародні заклики до зниження мобілізаційного віку до 18 років.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У бесіді з "Главредом" колишній депутат Державної думи і російський опозиційний політик Геннадій Гудков поділився інформацією про підготовку до мобілізації в Росії. Він розповів про плани щодо кількості призовників в новій хвилі мобілізації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія готується до нової хвилі мобілізації. Генеральний штаб Російської Федерації та військові комісаріати отримали інструкції щодо підготовки до мобілізації, яка ймовірно може бути оголошена 6 вересня. Про це повідомив Геннадій Гудков, колишній депутат Держдуми та опозиційний політик.