Презентація Apple 15 вересня: якими новинками похвалилася корпорація

Довгоочікуваний iPhone 12 представлений на презентації так і не був

Перша осіння презентація новинок корпорації Apple в цьому році пройшла сьогодні, 15 вересня, в онлайн форматі. Про це повідомляє iPhones.ru.

На самому початку заходу генеральний директор Apple Тім Кук анонсував порядок проведення презентації, відразу попередивши присутніх про те, що iPhone 12 представлений не буде.

Вечір був присвячений анонсам розумних годинників і оновленню лінійки iPad. Нижче - деталі:

1.Часи Apple Watch Series 6


Першою новинкою презентації стали розумні годинники шостого покоління. "Відкатом" в наповненні пристрою стала відсутність Force Touch - екран годинника тепер не розпізнає силу натискання.

У той же час, модель доповнена пульсоксиметром, який дозволяє визначити рівень кисню в крові. Вимірювання займає всього 15 секунд, вбудована система повідомлень дозволить стежити за показником протягом дня.

Серйозним доповненням стали просунуті циферблати з функцією виведення даних як про стан здоров'я користувача, так і, наприклад, про параметри зйомки і положення сонця для фотографів.

Apple Watch Series 6 оснащені процесором S6 на базі Apple A13, тому модель на 20% швидше Series 5. Яскравість дисплея в режимі Always-on зросла в 2,5 рази. Крім того, у пристрої є високоточний висотомір.

Новинка може комплектуватися так званим Монобраслетом - суцільним силіконовим, шкіряним або плетеним браслетом без застібки.

Новий годинник обзавелся дитячим і сімейним режимом. Дитячий режим в пристрої дозволяє стежити за місцем розташування дитини, його успішністю і здоров'ям. Сімейний режим дозволить швидше ділитися між собою новинами і фотографіями.

▪ Вартість Apple Watch Series 6: від 13800 грн. Старт продажів вже в цю п'ятницю, а передзамовлення вже доступне.

2. Apple Watch SE


Ця модель є бюджетним варіантом лінійки.

Управляє роботою пристрою процесор Apple A5. Статистику і дані з годинника можна транслювати на iPhone, iPad або Apple TV.

▪ Вартість Apple Watch SE: від 9300 грн.

3. Додаток для занять спортом Fitness


Apple Fitness створений для того, щоб користувач отримував персональні рекомендації і плани тренувань. За кордоном доступ до нього анонсований на кінець року.

Підписка на додаток буде коштувати $ 9.99 в місяць або $ 79.99 в рік. Для деяких країн сервіс буде доступний в максимальному пакеті підписки Apple One.

4. Єдина підписка на всі сервіси Apple One


Єдиний пакет послуг буде включати в себе програми: Apple Music, Apple TV, Apple Arcade і додаткове місце в сховищі iCloud. Вартість такого варіанту буде обходитися $ 14,95 щомісяця або в $ 19.95 при оформленні сімейної підписки.

У країнах, де будуть доступні сервіси News і Fitness, з'явиться варіант підписки Premier за ціною $ 29.95.

5. iPad 8-го покоління


Економ-гаджет має звичний дизайн. Він працює на процесорі Apple A12, який прискорює роботу пристрою на 40% попереднього iPad своєї лінійки.

Пристрій підтримує застарілий Apple Pencil 1-го покоління.

Ціна iPad 8-го покоління - від 11 тисяч грн за варіант з об'ємом пам'яті 32 Гб і без LTE. Старт продажів вже в п'ятницю.

6. iPad Air 4


Планшет виконаний в дизайні iPad Pro з тонкими рамками. Також в ньому відсутня кнопка Додому. Кольорові варіації гаджета представлені в зеленій, золотий, сірої та сріблястій гамі.

Новий iPad Air працюватиме під управлінням процесора A14 Bionic. Для зарядки і підключення аксесуарів використовується порт Type-C, на корпусі присутній Smart Connector для підключення фірмової клавіатури. Гаджет підтримує стилус Apple Pencil другого покоління.

Цікавою особливістю планшета є сканер відбитків Touch ID, який тепер вбудований в кнопку живлення на торці. При цьому, Face ID в моделі немає.

За відображення картинки відповідає Liquid Retina Display з роздільною здатністю 2360 х 1640, а камера у планшета в 12 МП, f / 1.8 з можливістю зйомки 4K-відео і стабілізацією зображення.

Ціна iPad Air 4 - від більш 20 тис грн на модель на 64 Гб без LTE. Старт продажів в жовтні.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Apple впроваджує нові правила для розробників додатків.