Прем'єр Грузії побачив великий плюс у скандальній агітації про війну в Україні

Прем'єр Грузії каже, що скандальна агітація його партії "оголила правду" про Україну

Прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе прокоментував передвиборчі банери партії влади "Грузинська мрія", на яких порівнюються зруйновані війною будівлі в Україні та відновлені будівлі в Грузії. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву він зробив в ефірі телеканалу Imedi TV.

Кобахідзе вважає, що мешканці Грузії не мали інформації про те, що відбувається в Україні, і передвиборчі банери його партії "оголили" правду про це.

За словами прем'єра, рекламними банерами стурбовані "конкретні суб'єкти" – опоненти влади: політики та НУО.

"Насправді громадськість не мала повної та адекватної інформації про те, що відбувається в Україні, і ці рекламні щити... викривають брехню. Тому люди, які намагалися подати ситуацію в Україні як бажану для грузинського суспільства, переймаються", – затверджує грузинський прем'єр.

Передвиборча реклама "Грузинської мрії" лякає виборців кадрами війни в Україні як того, що нібито чекає на Грузію у разі голосування за опозиційні партії, які висловлюються проти того, щоб вибудовувати добросусідські відносини з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна звернулася до уряду Грузії та партії "Грузинська мрія" із закликом не використати тему війни Росії проти України у внутрішньополітичній боротьбі. Міністерство закордонних справ України виступило із заявою, в якій наголосило на неприпустимості застосування у політичній рекламі зображень жахливих наслідків агресії РФ проти українського народу.

"Неприпустимо використовувати в політичній рекламі кадри з стражданнями та кров'ю тисяч невинних людей, руйнуванням церковних святинь та культурної спадщини людства. Це грубе порушення етичних норм", - йдеться у заяві МЗС.