Повінь на Прикарпатті: у МОЗ попередили про загрозу для здоров'я українців

Лікарі на Прикарпатті готуються до можливого спалаху кишкових інфекцій

Повені на західній Україні можуть обернутися сильним спалахом кишкових захворювань. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі програми "Право на владу". Вже зараз лікарів готують до боротьби з інфекціями.

Західні регіони, які змушені боротися з наслідками повеней, незабаром можуть почати ще одну боротьбу - за власне здоров'я. Вода, яка залила сотні сіл, - чудове середовище для розмноження всіляких кишкових інфекцій. Вона непроточна і добре прогрівається, а значить може спрацювати як інкубатор для різних бактерій. Медики вже готуються приймати хворих з різними розладами шлунково-кишкового тракту.

"Крім коронавірусу, ми також готуємося до будь-яких можливих спалахів кишкових інфекцій. Це ж вода. Все можливо. Якщо в країні відбувається щось подібне, ми завжди готуємо систему", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, що більше за інших від повеней постраждала Івано-Франківська область. Повністю або частково затоплені більше двохсот сіл. Більше ніж півтисячі мешканців з найбільш уражених населених пунктів вивезли.

У Чернівецькій області в результаті повеней постраждали півсотні сіл, у Львівській - 18, Тернопільській - 4, на Закарпатті - 6.

Також два дні тому на Прикарпатті водою залило лікарні, де лікували хворих на коронавірус. Де вони зараз, "Коментарі" розповідали раніше.