Посилити карантин в Україні можуть з 25 грудня і до середини січня - джерело

За даними джерел у Кабміні, в Україні розглядають варіант введення повного локдауну за прикладом квітневого

В Україні можуть прийняти жорсткий карантин, як навесні, прямо напередодні Нового року. Про це повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews з посиланням на джерела в Кабінеті міністрів.

Повідомляється, що посилити карантинні заходи можуть з 25-26 грудня до середини січня. Працюватимуть лише продовольчі магазини, аптеки, АЗС, ймовірно введення спецперепусток для транспорту.

Як говориться в повідомленні, все залежить від заповнення ліжок у лікарнях: число в 30 тисяч - критична позначка для української медицини (зараз - 12 тисяч). Влада побоюється, що святкування Нового року та інших свят в цей період спровокує спалаху захворюваності. Відзначається, що про повний локдаун українців попередять заздалегідь. До кінця тижня стане відомо, чи допоміг Україні карантин вихідного дня, виходячи з цього буде вирішуватися і питання введення жорсткого карантину перед Новим роком.

Як повідомлялося раніше, названо умову, за якої Україні доведеться повернути жорсткий карантин. Радуцький пояснив, до чого ведуть прогнози щодо ситуації з коронавірусом в Україні.