Головна Новини Суспільство події Полтавського терориста шукає 500 осіб: що ускладнює спецоперацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Полтавського терориста шукає 500 осіб: що ускладнює спецоперацію

У полтавській поліції кажуть, що у втікача Романа Скрипника є досвід виживання в екстремальних умовах

29 липня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:

У Полтавській області правоохоронці досі розшукують Романа Скрипника, який захопив у заручники поліцейського в Полтаві. Про це пише "Сегодня".

Полтавського терориста шукає 500 осіб: що ускладнює спецоперацію

"Спецоперація по пошуку не припиняється ні на хвилину, задіяна така ж кількість людей, як і раніше (близько 500 осіб – Авт.). З урахуванням того, що у втікача є досвід виживання в екстремальних умовах, в його пошуку залучено спецпідрозділ", – повідомив речник поліції Полтавській області Роман Гришин.

За його даними, пошуки ведуться на території Миргородського району. Крім того, процес пошуків затягнувся через труднощі, викликані ландшафтом Миргородського району.

"Там лісостеп, лісопосадки і поля з 3-х метровою кукурудзою. Також у нього є військова підготовка", – зазначили в правоохоронних органах.

Також стало відомо, що у втікача є психічний розлад через вживання наркотиків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 23 червня громадськість сколихнула новина про ще одне захоплення заручників. На цей раз події розгорталися в Полтаві, де 32-річний місцевий житель Роман Скрипник, намагаючись втекти від копів після викрадення авто, дістав гранату РГД-5 і взяв у заручники поліцейського. Незабаром відбувся обмін: першого заручника Скрипник відпустив, а замість нього взяв полковника Віталія Шияна і поїхав з ним на поліцейському ВАЗ-2115 в напрямку Києва.

Єдиною вимогою загарбника було звільнення його від кримінальної відповідальності. Скрипник був неодноразово судимий за торгівлю наркотиками, шахрайство, крадіжки та інші злочини і дуже не хотів потрапити за грати знову. Втім, в поліції відразу заявили, що його вимоги нездійсненні — переговори вів сам заручник Віталій Шиян. У підсумку, злочинець відпустив полковника, а сам сховався в лісі Решетилівського району.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини