Польські ЗМІ акцентують увагу на тому, що санкції проти Медведчука викликали невдоволення Путіна

У публікації також повідомляється, що в діях з боку РФ відсутні ознаки підготовки до масштабного агресивного втручання

Санкції президента України Володимира Зеленського проти голови Політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука викликали невдоволення Володимира Путіна. Про це йдеться у статті польського державного інформагентства PAP.

"Президент Росії Володимир Путін показує українській владі, що він незадоволений їхніми нападками на опозиційні структури в державі, зокрема санкціями щодо опозиційного політика Віктора Медведчука", - йдеться у публікації.

Попри це, повідомляється, що в діях Росії з військової точки зору немає ознак підготовки до широкомасштабної військової інтервенції.

"У разі інтервенції обидві сторони зазнають великих втрат", - підкреслює польське державне інформагентство.

Нагадаємо, 24 квітня відеохостинг YouTube, що належить корпорації Google, заблокував мовлення каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK на території України. Про це повідомили в партії "Опозиційна платформа - За життя". У політсилі назвали це черговим "актом розправи" української влади зі свободою слова.

Раніше народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявив, що незаконне введення санкцій щодо опозиційних телеканалів і політиків є свавіллям влади, а всі спроби обґрунтувати це рішення Законом України "Про санкції" - неспроможні.