Політичні "рейдери" з ОПЗЖ на чолі з Андрієм Спаським намагаються взяти під контроль Харків, - ЗМІ

Відомо, що в.о. мера Харкова Ігор Терехов нібито залишився без значущої підтримки

До реального керівництва Харковом можуть прийти члени угруповання, на чолі якої знаходиться депутат міськради від ОТЗЖ Андрій Спаський, який розраховує зайняти посаду секретаря Харківської міськради. Про це пише Апостроф.

Як відзначають автори статті, після того як і .про. мера Харкова Ігор Терехов залишився без значущої підтримки, йому на допомогу і прийшли члени місцевої ОТЗЖ, що мають в Харківській міськраді "золоту акцію" у вигляді фракції з 19 депутатів.

"Фактично коаліційна більшість в міськраді на чолі з" Блоком Кернеса - Успішний Харків "не може нормально працювати без їхніх голосів, тому тамтешній депутатський загін ОТЗЖ отримав серйозний вплив на прийняття рішень як в сесійній залі, так і в чиновницьких кабінетах мерії", - йдеться в статті "Рейдерська атака ОТЗЖ на Харків".

Суть домовленостей, як відзначають автори статті, наступна: "Або місцева ОТЗЖ всіляко підтримує Терехова як кандидата в харківські мери, але за це отримує повне, основне і навіть вирішальне свою участь в політичному та економічному житті міста, а також безпосередня присутність в її виконавчих органах . Або ОТЗЖ блокують проведення сесій міськради, прийняття міського бюджету, призначення ключових посадовців та інше. По суті, вибір без вибору ".

"Безпосереднім шантажистом харківської влади в зазначених процесах і ключовим переговірником від своїх партійних босів", як відзначають автори статті, є Андрій Спаський, обраний восени 2020 депутатом Харківської міськради від ОТЗЖ.

"Саме він, а не формальний лідер партійної фракції в міськраді Андрій Лесик, координує вирішення потрібних питань і голосування депутатів-однопартійців. І саме Спаського ЗМІ називають тіньовим керівником харківської ОТЗЖ, хоча він усього лише - заступник голови міської фракції партії", - йдеться в статті .

Як відзначають журналісти, Спаський "не є значущою і самостійною фігурою на харківських переговорах, будучи лише лялькою в руках зовсім інших відомих людей. Однак, за чутками, вже існують якісь домовленості, що після мерських виборів у Харкові Спаський стане секретарем міськради і почне керувати містом вже офіційно і відкрито ".

"До чого це все призведе і за якими принципами буде працювати система управління містом, якщо це угруповання дорветься до влади, не важко здогадатися - Януковича і його молоду" сімейну "команду український бізнес з жахом досі згадує по всій країні. Під таким же гаслом "Все віджати і ні з ким не ділитися" живе Спаський і його куратори ", - вважають автори статті.