Погода на 3 травня в Україні: у яких областях пройдуть дощі та грози

Український синоптик Наталія Діденко розповіла, якою буде погода в Україні 3 травня: де випадуть опади

У вівторок, 3 травня, погода у багатьох регіонах України буде дощовою, але температура повітря залишиться комфортною. Таким прогнозом поділилася на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Наталія Діденко.

За її словами, мешканцям західних та північних областей варто виходити на вулицю із парасолькою, бо очікуються короткочасні дощі та місцями грози, тому не варто лякатися звуків. А ось на Сході та в південній частині країни, а також у більшості центральних регіонів переважатиме суха та сонячна погода. Вітер очікується помірним.

Діденко зазначила, що середня температура повітря вдень по Україні перебуватиме в діапазоні +15...+20 градусів. Ніч пройде без заморозків. За даними Укргідрометцентру, найхолодніше буде на Сході країни, а ось найтепліше - у центральних областях.

У столиці України, 3 травня, погода має бути теплою, стовпчики термометра піднімуться до +15...+18 градусів. Але киянам також варто підготуватися до дощу та можливих гроз. Вітер хмарно з проясненнями, 3-8 м/с.

Нагадаємо, за підсумками спостережень метеорологічних станцій державної гідрометеорологічної служби, найбільше за останні 30 років потепліло у Чернігові та Києві – на 1,6 градуса. Далі йдуть Чернівці з відхиленням 1,5 градуса.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що високий вміст вуглекислого газу в повітрі призводить до того, що дерева ростуть швидко, але живуть мало. Це означає, що надія на порятунок Землі від глобального потепління вкотре зменшується. А функції, які виконують дерева, дуже важливі для людського життя на планеті.