Погода 8 липня: де сьогодні пройдуть дощі

На більшій частині території України сьогодні без опадів

Сьогодні жителям більшої частини території України варто бути готовими до сухої та спекотної погоди. Так, сьогодні короткочасні грозові дощі очікуються тільки в Одеській області та в Криму. Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру.

Стовпчики термометрів сьогодні піднімуться до 27-32 градусів тепла. Найспекотніше буде в Закарпатській області - 31-33 градуси тепла. Вночі в Україні очікується похолодання до 15-17 градусів тепла. Найнижче опустяться стовпчики термометрів в Сумській області - до 14 градусів тепла.

Вітер сьогодні буде переважно північно-східний, 3-8 м/с.

Крім того, 8 липня очікується підвищення рівня води в річках Донецької, Луганської та Запорізької областей на 0,3-0,5 м. Синоптики попереджають, що сільсько-господарська діяльність може призвести до підвищення рівня води до 0,7 м на добу. Вода може виходити в річки Деркул, Мокра Хвильова, Кальчик і Малий Кальчик.

Нагадаємо, що другий місяць літа, згідно з прогнозами експертів, повинен бути спекотним, хоча в кінці липня очікується невелике похолодання. А ось в середині місяця синоптики прогнозують тимчасові дощі з грозами, шквалами й градом. Але при цьому, температура повітря в другій місяць літа буде високою і можливі нові температурні рекорди.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за повідомленням головного судмедексперта провінції Британської Колумбії Лізи Лапойнт, на заході Канади вже 719 осіб могли стати жертвами рекордної спеки в історії цієї країни. Більшість померлих були особами похилого віку. Поліція і медики вважають, що їх смерть викликала аномально висока спека, що встановилася в останні дні на заході Канади.