Погода 16 липня: де пройде дощ

За словами синоптика Наталки Діденко, спека почне залишати Україну 20 липня

Сьогодні на більшій частині території України без опадів. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики прогнозують, що вночі стовпчики термометрів опустяться до 18-23 градусів тепла, а в Карпатах - до 11-16 градусів тепла. Прохолодніше всього вночі буде в Луганській, Чернігівській, Черкаській та Івано-Франківській областях - до 19-21 градуса тепла.

Вдень температура повітря буде на рівні 30-35 градусів тепла.

Вітер 16 липня буде змінних напрямків, 3-5 м/с.

Крім того, синоптик Наталка Діденко зазначає, що антициклон, який все ще домінує в Україні, поступово старіє і руйнується. Суха і спекотна погода поступово покидає Україну і сьогодні очікуються дощі місцями в північних і західних регіонах країни, а також у Харківській та Вінницькій областях. Правда, синоптик акцентує увагу на тому, що масштабних дощів все ще не варто очікувати.

Нагадаємо, дослідники з'ясували, як же українці планують свою відпустку і куди збираються поїхати відпочивати цього літа. Так, 48% респондентів відповіли, що планують проводити свої відпустки поза домом. А 23% опитаних заявили, що відпочивати будуть як раз таки будинку, через недостатню кількість коштів на різні поїздки. Найбільший відсоток людей, які не можуть собі дозволити відпочинок поза домом, в Західному регіоні. А ось в Східному регіоні - навпаки, найменший відсоток.

Раніше "Коментарі" писали, що на Сонці зафіксували найбільший за кілька років спалах. Стало відомо, великий сонячний спалах був зафіксований 3 червня, космічним апаратом відомства під назвою Solar Dynamics Observatory. Дана обсерваторія призначатися для вивчення Сонця.