Почнеться вий не на болотах, а в США: проти України, ймовірно, ініціюватимуть санкції

Так званий закон про заборону російської церкви є подарунком для трампістів

Закон про заборону Московського патріархату на території України прийнято.

"Безперечно, історичне рішення, не текст, а сам факт голосування, наявності політичної волі поставити крапку. Одна біда, там де всі чекають, що це фініш, на правду, це лише старт", - відзначив політолог Олег Саакян.

Експерт підкреслює, що сам законопроект не забороняє й не зупиняє діяльність, а лише створює механізм, який тепер буде запущено й тривалість буде місяці, якщо не роки.

"Також, вже від сьогодні почнеться вий в США й вірогідно ініціювання санкцій щодо України, бо поки "ложечки знайдуться", вибори вже закінчаться. А ця тема просто електоральна подарунок для трампістів", - вважає політолог.

Окрім того, на його думку, найближчі тижні-місяці варто чекати новини й ненайоднозначніші з Фанару (Вселенський патріархах), де дії України викличуть палкі дискусії й можуть похитнути позицію Варфоломія та його протеже - Ємануїла Халкідонського.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 20 серпня Верховна Рада ухвалила історичне рішення про заборону російської церкви в Україні.

Погоджаються з тим, що московську церкву в Україні не заборонять вже завтра і у ВР. Зокрема, там відзначають, що через тридцять днів після підписання закону президентом і його опублікування Державна служба етнополітики і свободи совісті отримає можливість перевіряти релігійні організації України на предмет афілійованості з московською церквою. Якщо хоча б одна з 5 визначених законом ознак пов’язаності релігійної організації з РПЦ буде виявлена, така організація отримає припис про усунення цього зв’язку протягом 30 днів. Якщо зв’язок з Москвою не буде розірвано, держава звернеться до суду з позовом про заборону такої організації. Судові процедури заборони почнуться через 9 місяців після опублікування закону.